Оскільки люди все більше усвідомлюють шкідливий вплив дерев’яних і пластикових виробів і починають реагувати на них, споживчі столові прибори стають гарячою тенденцією, що спонукає дизайнерів і харчові мережі випустити власний асортимент їстівних столових приборів.

Те ж саме було зроблено вперше в Індії компанією Bakey’s Food Private Limited із Хайдарабаду, екологічно свідомою компанією, яка створила нетрадиційні, але корисні столові прибори, щоб замінити пластикові столові прибори їстівними.

Нараяна Пісапаті, засновник і керуючий директор компанії, дізнавшись про шкідливий вплив пластику на людей і навколишнє середовище, він придумав створити щось не тільки смачне, але водночас і екологічне.

Ми вже зустрічали їстівні чашки та миски, виготовлені з печива та арахісового лушпиння, але їстівні та біологічно розкладані столові прибори Bakey виготовляються із суміші сорго (джовар), рису та пшеничного борошна. Столові прилади складаються з ложок, паличок для їжі, супових ложок, десертні та звичайні ложки, що дає користувачам багато можливостей вибору відповідно до їхніх вимог.



Додаткова перевага – столові прилади можуть підтримувати рівень ґрунтових вод, оскільки вирощування меншої кількості рису та збільшення кількості посушливих культур, таких як джовар, допоможе стабілізувати рівень ґрунтових вод.

Міцним ложкам потрібно 10-15 хвилин, щоб розмокнути та розм’якшитися, тож у вас буде достатньо часу, щоб легко закінчити їжу. Їстівні столові прибори доступні в трьох смаках, тобто звичайних, солодких і гострих, і їх можна вживати після або під час їжі. Якщо їх викинути, вони можуть бути з’їдені комахами, інакше вони розкладаються в навколишньому середовищі протягом п’яти-шести днів.

За словами Peesapaty, ідея створення їстівних столових приборів у нього виникла під час польоту з Ахмедабада до Хайдарабаду, коли він побачив, як пасажир використовує Khakhra (тонкі крекери з матових бобів, пшениці та олії) як ложку, щоб закінчити свій десерт.

Peesapaty витратив близько 60 лакхів (приблизно $78 574) на розробку прототипів машин і форм. Йому довелося відмовитися від своєї кар’єри, щоб досягти своєї мрії. Будучи абсолютно новою концепцією, було багато проблем, але найбільшою проблемою, за словами Пісапаті, була проблема поведінки – люди звикли використовувати пластикові вироби, і їм буде важко перейти на їстівні столові прибори.

Однак, щоб охопити максимальну площу та місце розташування, Bakey’s не лише продає столові прилади в Інтернеті, але й організовує кіоски та виставки, щоб розповісти людям про шкідливий вплив пластику та переваги використання біорозкладаного посуду.

На цьому переваги та гуманітарний підхід Нараяни Пісапаті не закінчуються. Виробничий підрозділ Бейкі – це підприємство, яке складається виключно з жінок, яким керує його дружина (директор компанії) і яким керують жінки з усієї області. Що ж, ми повинні визнати, що компанія не лише надає людям здорові варіанти, але й розширює можливості жінок у справжньому сенсі.

Їстівні ложки від Bakey's Food Private Limited
Їстівна десертна ложка
Їстівні ложки від Bakey's Food Private LimitedЇстівні ложки від Bakey's Food Private Limited
Палички для їжі із суміші сорго, рису та пшеничного борошна
Їстівні ложки від Bakey's Food Private LimitedЇстівні ложки від Bakey's Food Private Limited
Виставки для підвищення обізнаності про їстівні столові прибори

Через: NDTVFood

Слідкуйте за Homecrux у Новинах Google!