Можливо, ви куштували різноманітні шоколадні цукерки у світі, але найновіший шоколадний батончик To’ak від чикагця Джеррі Тота – це те, що ви б не хотіли пропустити. Але щоб спожити цю чудову плитку шоколаду вагою 1,5 унції, вам потрібно витратити приголомшливу суму близько 260 доларів. З такою високою ціною це може бути найдорожчим чистим темним шоколадом у світі.
Чому така мала кількість має таку високу ціну? Що ж, вислів «важлива якість, а не кількість» влучно підходить до цієї збагачувальної марки шоколаду. Шоколад виготовляється з двох основних інгредієнтів, тобто какао та тростинного цукру. Це найрідкісніший і найприємніший смак чорного шоколаду на планеті, створений Джеррі Тотом, який збирає какао-боби з рідкісних дерев Fino y de Aroma у віддалених еквадорських джунглях для виробництва одних із найбажаніших какао-бобів у світі.
З цими зернами шоколад готується за тією ж технікою, яка потрібна для бродіння вишуканого вина та дистиляції порції віскі. Після процесу бродіння виробник разом зі своїми колегами сушать, обсмажують, очищають від лушпиння та подрібнюють кожну партію вручну. Щоб виготовити 574 злитки, знадобилося близько 2 років; тепер кожен брусок продається в окремій дерев’яній коробці разом з дерев’яними щипцями. Дерев’яні щипці включені в коробку, щоб смак шоколаду не зіпсувався маслом на кінчиках пальців. Завдяки всім цим стильним аспектам це безумовно варте суми, про яку запитують. Однак дозволити собі насолодитися цією дорогою плиткою шоколаду можуть тільки погані багатії.
Кредит: Forbes
Слідкуйте за Homecrux у Новинах Google!