У цифрову еру технології стрімко розвиваються, щоб зробити наше життя розумнішим і зручнішим. Але мікрохвильові печі не бачили жодних бурхливих інновацій з давніх часів, аж дотепер. Компанія Freescale Semiconductor розробила революційну концепцію модернізації мікрохвильового приготування їжі за допомогою новітньої твердотільної радіочастотної (RF) технології.

Radio Frequency Oven від Freescale використовує радіочастотні (РЧ) випромінювачі, які є похідними від аналогічної технології, що використовується для живлення веж мобільного телефону. Звичайні мікрохвильові печі містять магнетрони, які мають тенденцію до витоку енергії під час готування, що часто призводить до нерівномірного приготування.

З іншого боку, новітня радіочастотна піч може швидко перевести їжу з сирого або замороженого стану до температури приготування та рівномірно прожарити її. Це пояснюється тим, що радіочастотна піч може точно контролювати цикли приготування, місце розташування та рівень енергії без будь-якого втручання.

Крім того, радіочастотні випромінювачі мають набагато довший термін служби (за оцінками, 20 років), ніж у магнетронів, які втрачають свою ефективність менш ніж за 500 годин використання. Таким чином, ці інноваційні радіочастотні печі здаються дуже зручними та енергоефективними для 21 століття. Однак компанія все ще тестує концепцію і поки не впевнена щодо її офіційного комерційного запуску.



Радіочастотна піч Freescale
Радіочастотна піч може швидко перевести їжу з сирого або замороженого стану до температури приготування

Кредит: Mashable

Слідкуйте за Homecrux у Новинах Google!