Пакувальна промисловість протягом тривалого часу широко використовувала пластик для обгортання їстівних продуктів, але тепер вчені створили пакувальну фольгу з молочного білка, який розкладається і його також можна їсти. Це може запобігти забрудненню навколишнього середовища внаслідок широкого використання пластику та надійно запобігти гниттю їжі. Ця фольга на основі казеїну, створена Міністерством сільського господарства США, менш пориста, що ефективно блокує кисень, утримуючи продукт герметичним. Крім того, це краща альтернатива рішенням для пакування харчових продуктів на основі нафти.
Пеггі Томасула, керівник дослідження, сказала:
Плівки на білковій основі є потужними блокаторами кисню, які запобігають псуванню їжі. Якщо їх використовувати в упаковці, вони можуть запобігти харчовим відходам під час розподілу вздовж харчового ланцюга.
Чиста казеїнова фольга швидко тане під час контакту з водою, тому дослідники додали цитрусовий пектин, щоб зробити її більш стабільною та стійкою до тепла та вологості. Його водорозчинні властивості не можна повністю заперечити, тому завжди існує потреба в захисному покритті, щоб запобігти його вологості. Не можна сказати, що це нововведення повністю виключить використання пластику, але певною мірою може зменшити його використання.
Він також доступний у версії для розпилення, яка служить бар’єром між їжею та її пакувальним шаром, наприклад, у коробці для піци. Після того, як Управління з контролю за харчовими продуктами та ліками США (FDA) заборонило використання перфторованих жирозахисних агентів в упаковці харчових продуктів, фольга на основі казеїну представлена як їх безпечна заміна.
Зрозуміло, що фольга на основі казеїну має багато переваг перед упаковкою на основі нафти, але вона не захищена від забруднення навколишнього середовища. Дослідницька група вносить додаткові вдосконалення в пакувальну фольгу, щоб зробити її більш довговічною, і вона може вийти на ринок протягом 3 років.
Через: ACS
Слідкуйте за Homecrux у Новинах Google!