З червня в Нідерландах йдуть невпинні дощі, затоплюючи території непотрібною водою. Щоб нейтралізувати різкі наслідки дощу та зібрати дощову воду для чогось, чого раніше не робили, група підприємців-початківців виготовила напій із дощової води. Вони черпали натхнення з урядового проекту під назвою Amsterdam Rainproof, який інформує громадян про проблеми, які створюють сильні опади. Проект має на меті поінформувати всіх про використання збору дощової води.
Для цього вони випустили варіння (точніше, пиво), виготовлене з дощової води, щоб продемонструвати, як ми можемо ефективно використовувати додаткову дощову воду. Вони зробили це на пивоварні De Prael в Амстердамі, і люди, захоплені цим експериментом, прийшли, щоб спробувати охолоджене пиво, виготовлене з дощової води. Вони використовували органічний ячмінь і пшеницю в якості основного матеріалу, а хміль і дріжджі забезпечують бродіння і смак пива.
37-річний Йоріс Хобе подумав про унікальну ідею і з групою з чотирьох студентів і дослідника зумів зварити пиво з дощової води в підвалі Амстердамського університету прикладних наук. Вони зібрали 1000 літрів дощової води і за допомогою місцевої пивоварні зуміли втілити в життя це унікальне пиво.
Виробники назвали його Hemelswater: Code Blond і це пиво з вмістом алкоголю 5,7%. Воно досить м’яке, фруктове на смак і очікувано гірке, як і повинно бути пиво. Варто сказати, що Hemelswater в перекладі з голландської означає райська вода.
кредит: TheGuardian
Слідкуйте за Homecrux у Новинах Google!