Мелібіо, стартап, співзасновник Аарона Шаллера та Дарко Мандіч, взяв на себе завдання зробити справжній медовий мед без бджіл. Він працює над фірмовою технологією, заснованою на синтетичній біології, науці про рослини та точній бродінні для виробництва меду.
Стартап використовує мікроорганізми, які будують початкові блоки меду, подібно до того, як медоносні бджоли збирають нектар з квітів і перетворюють його в блоки меду. Очікується, що цей синтетичний мед буде таким, як справжній мед за смаком, текстурою та в кожній молекулі.
Нещодавно Каліфорнійський Melibio зібрав 850 000 доларів на попереднє фінансування раунду. Компанія, яка зображує потенціал, має намір спочатку поставити свій медовий мед як інгредієнт для продовольчих компаній.
Згідно з прес -релізом, Мелібіо намагається заощадити 20 000 диких та рідних видів бджіл, які мають важливе значення для флори та фауни Землі. Світовий ринок меду оцінюється в 9 мільярдів доларів, і помітно, що галузь повністю покладається на медоносних бджіл для виробництва його основного інгредієнта. Як результат, галузь стикається з проблемами стійкості та спричиняє негативний вплив на біорізноманіття BEE.
Також читайте: Самозапереак
Melibio Soft запустить свій перший продукт до кінця цього року. Це буде зроблено для виконання замовлень, які компанія отримала під час участі у програмі акселераторів «Big Idea Ventures».
Мелібіо розраховує розгорнути свій мед для комерційного ринку до першої половини 2022 року. Він також веде переговори з кількома потенційними партнерами з декількох країн.

Через: Мелібіо
Слідкуйте за Homecrux у Google News!