Навіть якщо ви знаєте, що деякі продукти можуть підвищити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, вам може бути важко змінити свої харчові звички. Ось кілька корисних для серця дієт, незалежно від того, чи ви неправильно харчуєтеся протягом багатьох років, чи просто хочете змінити свій раціон. Ви будете на шляху до здорової для серця дієти, коли зрозумієте, яких страв їсти більше, а яких виключити. Щоб дізнатися більше про те, яка їжа вам найбільше підходить, зверніться до жіночого тренера з дієтології.
Харчування для здоров’я серця
1. Контролюйте розмір порції.
Так само важливо, як і кількість їжі, яку ви їсте. Споживання більше калорій, ніж потрібно, може бути наслідком того, що ваша тарілка переповнюється, повертається на кілька секунд і закінчується, коли ви наситилися. Порції в ресторані часто більші, ніж потрібно.
Ви можете покращити здоров’я свого серця та талії, а також своє харчування, дотримуючись кількох простих порад щодо контролю порцій:
Щоб контролювати кількість порцій, використовуйте невелику тарілку або блюдо.
Їжте більше поживних і низькокалорійних продуктів, таких як фрукти та овочі.
Їжте висококалорійні продукти з високим вмістом натрію в невеликих кількостях, такі як рафінована, оброблена або фаст-фуд.
2. Їжте більше овочів і фруктів.
Фрукти та овочі є чудовим джерелом вітамінів і мінералів. Фрукти та овочі багаті харчовими волокнами та мають низьку калорійність. Як і інші види рослин або рослинна дієта, фрукти та овочі містять речовини, які можуть знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Можливо, ви зможете зменшити споживання висококалорійної їжі. До них відносяться сир, м’ясо та закуски, збільшивши споживання фруктів і овочів.
3. Вибирайте цільні зерна
Клітковина та інші поживні речовини в цільному зерні допомагають контролювати артеріальний тиск і зберегти здоров’я серця. Застосовуючи прості альтернативи продуктам із рафінованого зерна, ви можете збільшити споживання цільного зерна в здоровій для серця дієті. Крім того, будьте сміливими та досліджуйте нові цільнозернові продукти, такі як фарро, кіноа або ячмінь.
4. Зменшіть кількість нездорових жирів
Щоб знизити рівень холестерину в крові та ризик ішемічної хвороби серця, обмежте споживання насичених і трансжирів. Атеросклероз або накопичення бляшок в артеріях в результаті високого рівня холестерину в крові може збільшити ризик інсульту або інфаркту.
5. Вибирайте нежирні джерела білка.
Одними з найбільших джерел білка є яйця, нежирні молочні продукти, нежирне м’ясо, птиця та риба. Вибирайте продукти з меншим вмістом жиру, такі як знежирене молоко, незбиране молоко та курячі грудки без шкіри.