Ми не можемо заперечувати той факт, що домогосподарства утворюють велику кількість харчових відходів. За даними ООН, щороку втрачається або витрачається 1,3 мільярда тонн їжі. З цієї причини біотехнологічний стартап Uvera, який підтримується Кремнієвою долиною, розробив пристрій для зберігання їжі на стільниці, щоб допомогти зменшити втрату їжі.

Місія Uvera полягає в тому, щоб збільшити термін придатності їжі за допомогою натурального UVA-BC контейнера, що, як наслідок, зменшить кількість харчових відходів у домівках. У цьому ультрафіолетовому світлодіодному пристрої використовується найновіша технологія збереження харчових продуктів для вирішення глобальних проблем. Це збільшує середній термін зберігання м’яса на 33 відсотки, фруктів на 123 відсотки та овочів на 141 відсоток, стверджує компанія. Довший термін придатності їжі зменшить кількість поїздок за продуктами на місяць/тиждень і, можливо, вартість їжі.

Професор доктор Сяохан Лі з KAUST уточнює;

УФ-світлодіод — це єдина технологія, яка може випромінювати ультрафіолетове світло, що вбиває хвороботворні мікроорганізми, і водночас має неперевершений компактний розмір, надійність і довговічність.



Біотехнологія стверджує, що її технологія на основі світла зможе передбачити, коли свіжа їжа зіпсується, а також подовжити термін її зберігання в середньому на 63 відсотки лише за 30 секунд використання пристрою.

Читайте також: Найкраща техніка для розумного дому з CES 2022

Розумний пристрій для зберігання їжі Uvera компактний, портативний, зручний і не містить хімікатів. Він підключається до супутнього мобільного додатку, який дозволяє користувачам перевіряти запаси холодильника онлайн, а також отримувати сповіщення про псування їжі.

Uvera продемонструвала свій розумний пристрій для зберігання їжі IOT на CES 2022.

Слідкуйте за Homecrux у Новинах Google!