Купуючи швидкопсувні продукти, ми іноді втрачаємо уявлення про те, коли їстівні продукти зіпсуються. Це тому, що щоразу наш нюх не може виявити, тухла їжа чи ні. Щоб вирішити проблему, стартап C2Sense винайшов крихітний датчик або штучний ніс, який може точно винюхувати, чи ваша їжа на межі псування.
Чи знаєте ви, що швидкопсувні продукти виділяють газ етилен, коли вони починають дозрівати або просто гниють? Що ж, той самий заразний газ має ефект доміно і на інші свіжі продукти. Через це починають псуватися й інші свіжі фрукти та овочі. Такі гнилі їстівні матеріали поступово починають спричиняти певні проблеми зі здоров’ям.
Але новітня технологія C2Sense здатна виявити навіть найменші сліди етилену, які людський ніс не вловить. Цей прилад призначений для оптових торговців фруктами та овочами, які можуть контролювати різноманітні продукти харчування та гарантувати, що покупці отримають абсолютно свіжий продукт. Крім того, цю технологію також можна використовувати в ресторанах, щоб визначити, яка їжа псується швидше, дозволяючи їм або використовувати їжу в наступній страві, або відсунути їжу від інших продуктів.
Компанія прагне зробити ці чіпси досить дешевими, щоб їх можна було вставляти в упаковку продуктів або використовувати в пакетах для продуктів. Таким чином, ці пакети попереджають користувачів, якщо вони несуть гнилі продукти під час каси. Крім того, ці сенсорні чіпи також можуть бути оснащені пристроями Інтернету речей, такими як розумні холодильники. Це чудовий спосіб допомогти споживачам мати свіжу та здорову їжу без будь-якого розкладання.
через: Дротовий
Слідкуйте за Homecrux у Новинах Google!