Науковий і харчовий блог Каліфорнійського університету розробив кілька корисних наукових прийомів, які допоможуть вам спекти пиріг як професіонал. Щоб допомогти любителям випічки та кулінарії всередині вас, біофізик Емі Роват запропонувала п’ять цікавих наукових способів, які дозволять вам спекти хрусткий і хрусткий яблучний пиріг у цей святковий сезон. Університетський харчовий блог пояснює, як невелика кількість горілки та невелике розуміння молекулярного рівня можуть допомогти вам приготувати випробуваний рецепт вашої бабусі кращим і вдосконаленим способом.

Ось п’ять хитрощів, щоб приготувати яблучний пиріг як професіонал:

1. Вершкове масло для більшої скоринки

Вершкове масло в науковому розумінні — це група крихітних крапельок води, дискретних у повітрі, і коли їх помістити в піч, ці краплі перетворюють рідину на газ. Бажано використовувати масло з меншим вмістом вершкового жиру, оскільки дещо нижчий вміст жиру означає більший вміст води. Таким чином, ви отримаєте більш хрустку та лускучу скоринку.

Масло в яблучному пирозі
Вершкове масло для більшої скоринки

2. Фруктова начинка для більшого обсягу поверхні

Під час випікання фруктового пирога вода з фруктів перетворюється на газ, у результаті чого повітряні кишені розширюють скоринку. Тому, якщо ви хочете насолоджуватися пирогом із фруктовою упаковкою, використовуйте плоскі скибочки фруктів замість того, щоб нарізати їх на маленькі часточки. Крім того, виріжте вентиляційні отвори в центрі верхнього коржа, оскільки це сприяє випаровуванню та запобігає набуханню пирога.



Яблучна начинка в яблучний пирігЯблучна начинка в яблучний пиріг
Яблучна начинка для більшого співвідношення площі поверхні до об’єму

3. Денний пиріг для ідеального смаку

Температура відіграє важливу роль у створенні ідеальних і правильних смаків, і іноді краще насолоджуватися пирогом одноденної давності, оскільки він видає ідеальну текстуру пирога. Коли пиріг охолоджується, молекули пектину проводять час, взаємодіючи одна з одною. Таким чином, ви отримуєте міцніший пиріг із гелевою начинкою, який легко нарізати та подавати на тарілці.

Яблучний пиріг Яблучний пиріг
Одноденний яблучний пиріг для кращої текстури та смаку

4. Борошно для кращої скоринки пирога

Борошно має різну кількість білка залежно від типу борошна, яке використовується для пирога. Для листкового та хрусткого коржа для пирога найкраще використовувати борошно з низьким вмістом білка, наприклад борошно для тіста чи тортів.

Борошно для яблучного пирогаБорошно для яблучного пирога
Борошно для яблучного пирога

5. Трохи дози горілки

Заміна води на горілку допомагає зволожити тісто, отже, полегшуючи розкачування тіста без втрати текстури.

Горілка в яблучному пиріжкуГорілка в яблучному пиріжку
Горілка замість води в яблучному пиріжку

Перегляньте відео, опубліковане Емі з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, щоб спекти ідеальний яблучний пиріг у цей святковий сезон.

через: Середній

Слідкуйте за Homecrux у Новинах Google!