Стартап Memphis Meats, що базується в Сан-Франциско, заявив, що є першою компанією, яка виготовила перші в світі фрикадельки, вирощені в лабораторії. Стартап зосереджується на вирощуванні м’яса з клітин тварин, а не на вбивстві тварин, і сподівається запропонувати продукти без тваринного походження в найближчі роки.

Також відоме як Шмеат (листки лабораторно вирощеного м’яса), лабораторно вирощене м’ясо формується в невеликих кількостях з використанням клітин справжніх тварин, таких як корови, свині та кури. Дослідники використовують коров’ячі клітини для формування м’язової тканини, яка, будучи шарами разом, виробляє яловичину.

За словами Уми Валеті, генерального директора Memphis Meats, компанія прагне і планує замінити тваринництво культивованим м’ясом. Водночас він усуває побічні ефекти, пов’язані зі звичайним виробництвом м’яса. Очікується, що компанія вийде на ринок менш ніж за п’ять років, а також об’єднується з відомими та нагородженими шеф-кухарями для створення ідеальних рецептів. Для цих смачних рецептів шеф-кухарі використовуватимуть продукти компанії, такі як хот-доги, сосиски, бургери та фрикадельки.

Вирощене м’ясо є більш стійким за своєю природою та створює менше парникових газів у порівнянні зі звичайним м’ясом. Отже, ця революційна технологія, безперечно, може змінити погляди світу на м’ясо без тварин. Хоча в процесі жодна тварина не постраждала, компанія використовує фетальну бичачу сироватку з крові ненароджених телят, щоб розпочати процес. Проте Memphis Meats також працює над рослинною альтернативою для заміни сироватки в майбутньому.



Вирощене м’ясо також вважається вільним від антибіотиків, фекалій, хвороботворних мікроорганізмів та інших речовин, які містяться в звичайному м’ясі. Команда Memphis Meats повна рішучості зробити вирощене в лабораторії/культурне м’ясо майбутнім харчової промисловості.

М’ясо, вирощене в лабораторії Memphis Meats
Memphis Meats стверджує, що виробляє перші в світі фрикадельки, вирощені в лабораторії
Вирощене м’ясо виробляє на 90 відсотків менше парникових газів у порівнянні зі звичайним м’ясомВирощене м’ясо виробляє на 90 відсотків менше парникових газів у порівнянні зі звичайним м’ясом
Вирощене м’ясо виробляє на 90 відсотків менше парникових газів порівняно зі звичайним м’ясом

Слідкуйте за Homecrux у Новинах Google!