Бувають випадки, коли ви починаєте скаржитися, навіть якщо ціна вашої кави підвищується на кілька центів. Але іноді вам просто байдуже, і ви витрачаєте купу грошей на чудову їжу. Згідно з цитатою знаменитого американського шеф-кухаря Пола Прудомма: «Вам не потрібна срібна ложка, щоб їсти хорошу їжу».
З іншого боку, у світі є небагато продуктів із надзвичайно високою ціною, які потребують більше, ніж срібна ложка. Напевно, банк золота! Без жартів.
Ось 10 найдорожчих кухонь світу, які можуть коштувати цілий статок лише за один шматок.
# Найдорожчий торт у світі — 106 мільйонів доларів
Створений кутюр’є Деббі Вінгхем, торт довжиною шість футів для злітно-посадкової смуги був створений, щоб виглядати як рампа для подіуму, показуючи одяг Noir, який також є лінією одягу Wingham від кутюр. Торт був створений для одного з її клієнтів з Об’єднаних Арабських Еміратів. Для приготування торта вагою 450 кг було використано близько 120 кг помадної глазурі та 60 кг шоколаду для ліплення. Вінгем також використав 15 білих діамантів у п’ять каратів, 76 чорних діамантів у два карати та 62 білих діаманти у два карати.
# Pizza Royale 007 — 4200 доларів
Чед Доменіко Кролла з Шотландії створив найдорожчу піцу в світі, яку готують із просоченої шампанським ікри, омарів, маринованих у найкращому коньяку та покритих стружкою 24-каратного золота. Її назвали Pizza Royale 007 на честь дорогих смаків ввічливого агента Джеймса Бонда.
# Wagyu Ribeye від Craftsteak — 2800 доларів США
Яловичина Wagyu містить високий відсоток омега-3 і омега-6 жирних кислот. Лот — це той, що вирощений у префектурі Хіого в Японії, з Кобе. Корів, яких вирощують тут, годують пивом і регулярно масажують, щоб забезпечити ніжність. Одного разу в Craftsteak у Нью-Йорку повний рибай Wagyu подавали за 2800 доларів. Але ресторан зараз закритий і замінений на Colicchio & Sons.
# Margo’s, мальтійська біла трюфель і золота піца — 2420 доларів
Цей надзвичайно дорогий пиріг поставляється в комплекті з трюфелями, привезеними з П’ємонту, органічною моцарелою водяного буйвола та листовим золотом 24 карат. Щоб мати цю піцу, потрібно повідомити ресторан за тиждень. Крім того, він доступний лише в сезон трюфелів з жовтня по травень.
# Золоті суші Angelito Araneta — 2750 доларів
Анджеліто Аранета-молодший, молодий шеф-кухар з Маніли, створив ці чудові золото-діамантові суші для багатих снобів. П’ять штук цього розкішного суші коштують близько 2750 доларів. Інгредієнти, які він подає для суші, схожі на будь-які звичайні суші. Але те, що вирізняє його з-поміж інших, — це кілька тонких листів 24-каратного золота та купа африканських діамантів вагою 0,20 карата.
# Готична курка coq au vin – 2315 доларів
Порода курей Аям Чемані має чорну як смола шкіру, також відома як «Готична курка». Всі його органи також чорні. Зазвичай ця порода зустрічається в Індонезії, і з неї можна приготувати найготичніше вино з вина всіх часів. Виглядає як ідеальна страва на Хелловін. Якщо у вас достатньо грошей, то вже запишіть їх у свій список на наступний рік напередодні Всіх Святих.
# Glamburger — 1770 доларів
Гламбургер, приготований шеф-кухарем Крісом Ланге, позолочений їстівним сусальним золотом, ікрою з різними смачними начинками. Бургер наповнений котлетом з яловичини Кобе Вагю та новозеландської оленини, начиненим брі з чорним трюфелем і приправленим копченою гімалайською сіллю. Крім того, він подається з канадським омаром, приготованим з шафрану, вкритим смугастим беконом з кленового сиропу, ікрою білуги та копченим качиним яйцем з гікорі, покритим їстівним сусальним золотом.
# 24-каратне золото і кремовий пончик — 1000 доларів
Рецепт цього розкішного пончика включає 500-річний коньяк, вінтажне желе з шампанського Dom Perignon 2002, крем Chateau d’Yquem. Він прикрашений бельгійськими білими шоколадними квітами лотоса ручної роботи, плющем, квітами та метеликами, їстівним 24-каратним золотом, глазур’ю маракуйї та їстівними діамантами. Він був створений рестораном Krispy Kreme для ексклюзивного заходу на Оксфорд-стріт Selfridges у Лондоні з нагоди національного тижня пончиків у 2014 році.
# Морозиво Black Diamond — 817 доларів за кульку
Ви можете спробувати це в кафе Scoopi в Дубаї. Розкішний заморожений десерт готується з мадагаскарського ванільного морозива, наповненого нитками іранського шафрану та кількома шматочками чорного італійського трюфеля для посилення його смаку. 23-каратне їстівне сусальне золото додається для прикраси найдорожчого десерту в світі.
# Шоколад To’ak — 260 $
Це найрідкісніший і найприємніший смак темного шоколаду на планеті, виготовлений Джеррі Тотом, який збирав какао-боби з рідкісних дерев Fino y de Aroma у віддалених еквадорських джунглях для виробництва одних із найбажаніших какао-бобів у світі. Але багатим поціновувачам їжі потрібно витратити цілих 260 доларів на один батончик.
Це були одні з найсмачніших, але екстравагантних страв з усього світу. Деякі з них настільки дорогі, що ви навіть не мріяли б заплатити за ці кухні.
Слідкуйте за Homecrux у Новинах Google!